31 Aralık 2021

29 Aralık 2021 tarihinde Kırıkkale İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

29 Aralık 2021 tarihinde Kırıkkale İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile İş Birliği Protokolü İmzalandı

29 Aralık 2021 tarihinde Kırıkkale İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile fakültemizde yapılan toplantıda İş Birliği Protokolü İmzalandı. Toplantıya Dekanımız Prof. Dr. Mevlüt ERTEN, Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Adem YILDIRIM Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, KİMDER Temsilcisi Ahmet SEÇİLMİŞOĞLU, fakültemiz Öğr. Üyesi Prof. Dr. Zekeriya AKMAN ve Doç. Dr. Ali ÇETİN, Öğrenci Temsilcisi Dilek DÖLEK ve Enes AKDENİZ katıldı.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt ERTEN, akreditasyon sürecinden bahsederek fakültenin akredite olması halinde eğitim bakımından güçleneceğini vurguladı. Erten, akreditasyon faaliyetleriyle ilgili fakülte içerisinde yönetim kurulu, dekan yardımcıları, öğrenci temsilciliği ve velilerden oluşan iç paydaşlardan oluşan bir danışma kurulunun oluştuğunu kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Sivil Toplum Kuruluşları temsilciliklerinden oluşan dış paydaşların belirlendiğini kaydetti. Erten, akreditasyon süreciyle ilgili oluşturulan iç ve dış paydaşlarla eğitimde kalitenin artırılması ve şehre yapılan hizmetin geliştirilmesiyle ilgili konuların görüşülmesi bağlamında toplantılar yapılacağını vurguladı.

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri YAŞAR, İlahiyat fakültelerinden mezun olan öğrencilerin genellikle Diyanet İşleri Başkanlığı ya da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumlarda çalıştıklarını hatırlatan Sayın Yaşar, tek gayenin insanlara sahih dinî bilginin ulaştırılması olduğunu vurguladı. Günümüzde diyanette hizmet yelpazesinin çok geniş olduğunu ifade eden Hasan Hayri YAŞAR, mezun olan öğrencilerin bu birimlerde görev almasının eğitimde kalitenin artırılması bakımından önemine değindi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, üniversite, milli eğitim ve müftülük kurumlarının bir bütün olduğunu, bu nedenle bir iş birliği içerisinde olunması gerektiğini vurguladı. Bu iş birliği içerisinde STK temsilciliklerinin daha aktif olması gerektiğini vurguladı. Tüfekçi, ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin akademik olarak iyi yetişmeleri durumunda Milli Eğitim bünyesinde verilen eğitimin de o kadar kaliteli olacağını hatırlattı.

Dekan Yard. Dr. Öğr. Üyesi Adem YILDIRIM, genelde üniversite ve özelde islami ilimler fakültesi olarak şehre hizmet ulaştırmak istediklerini vurguladı.

KİMDER Temsilcisi Ahmet SEÇİLMİŞOĞLU, stk temsilcilikleri olarak ilahiyat fakültesiyle sıkı bir ilişki içerisinde olduklarını, ortaokul ve lise öğrencilerinin bu fakülteleri tercih etmeleri için gerekli teşvikleri yaptıklarını ifade etti. Gerek düşünce gerekse sahada görev alma bakımından her türlü iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Zekeriya AKMAN, akreditasyon sürecinin fakültenin kalitesini artıracağını ifade etti. Bu amaç doğrultusunda dış paydaşların her türlü önerilerine açık olduklarını vurguladı

Doç. Dr. Ali ÇETİN, ilahiyat fakültelerinde okuyan öğrencilerin alanlarında tüm akımları öğrenmelerinin onların çok yönlü ve donanımlı olmaları bakımından önemli olduğunu vurguladı. Öğrencilerin lisans eğitimleri boyunca aklî melekelerini iyi kullanan bireyler olarak yetişmesinin önemine değindi.